optredens

home

home
over
publicaties
pers
optredens
contact

Eelkje Christine Bosch tijdens Woordnacht 2019

Poetsclub

elke eerste woensdag van de maand, 21:00 uur

Café de Schouw

Elke eerste woensdag van de maand komen in Rotterdams café De Schouw dichters naar elkaar luisteren. (Ook niet-schrijvende liefhebbers zijn welkom!) Allerlei soorten poëzie zijn hier vertegenwoordigd: zolang je minstens een nieuw gedicht voordraagt mag je spreken; aan het begin van de avond meld je je aan bij een van de organisatoren. Eelkje Christine is vaak ook aanwezig, en heeft meestal wel wat nieuws om aan dit aandachtige publiek te laten horen.

Woordwaarde

donderdag 14 november, 19:30 uur

Boekhandel De Drvkkery

Sinds kort heeft Zeeland een eigen podium voor Spoken Word! Boekhandel De Drvkkery in Middelburg organiseert Woordwaarde, waar de taal telt. Met in de tweede editie zowel lokaal talent als een gevestigde naam.

De oeroude traditie van mondeling vertelde verhalen won de laatste decennia enorm aan populariteit. Dankzij bekende podiumdichters in de VS en Nederland en de opkomst van lyricists in de hiphopcultuur (denk aan Typhoon en Akwasi) is er steeds meer aandacht voor spoken word.

Eelkje Christine Bosch treedt op tijdens de tweede editie van Woordwaarde, net als lokaal talent Qube. Het thema van de avond is Stilte. De presentatie is in handen van Jos Rouw, een Zeeuwse schrijver en spoken word-performer.

Poetry Down South

elke derde vrijdag van de maand, 20:00 uur

Elke derde vrijdag van de maand vind je een café vol dichters en luisteraars bij een van de gaafste Rotterdamse wijnbars/koffietentjes: Koffie&Ambacht. Ze staan vooral bekend om hun buitengewone muziekprogrammering, maar samen met hun buren Bosch&deJong boekverkopers nodigen ze er elke derde vrijdag van de maand dichters uit om te komen voordragen, en luisteraars om dat te komen meemaken! Eelkje Christine presenteert deze avonden, en heeft meestal zelf ook wat nieuws om te laten horen.

A Mic of One's Own

vrijdag 13 december, 20:00 uur

Adem Inn

Voor alle feministen die een emancipatiedeclaratie, murder mystery, Women’s March-spandoek of andere activistische tekst hebben liggen die snakt naar een luisterend oor. Én voor alle luisterende oren die snakken naar een politiek manifest, erotisch verhaal of dragsta-rap.

Alle gedichten van Eelkje Christine zijn in zekere mate feministisch. Maar voor deze gelegenheid doet ze er graag nog een schepje bovenop. Ook plaatsnemen achter de mic? Meld je aan door een mail te sturen naar

Aanvang 20.00 uur (inloop: 19.30 uur) Toegang: € 5,-

A Mic of One’s Own is een samenwerking tussen The Writer's Guide to the Galaxy en Adem Inn.

voorbije optredens

Woordnacht Poetsclub Speciaal

26 oktober 2019, 19:00 uur

De Poetsclub is al sinds 2006 het meest open podium van Rotterdam. Ooit opgericht door oud-Stadsdichter Daniël Dee en confrères in 2006, nooit veranderd noch geïnstitutionaliseerd. Anno 2019 is PoetsClub Rotterdam nog altijd hét open podium van Rotterdam waar alles en iedereen aan kan komen waaien en voordragen. Al zo’n twee jaar wordt de PoetsClub gehost door de eerste Stadsdichter van Rotterdam Jeroen Naaktgeboren (de Woorddansers) en Miguel Santos.

Voor deze editie van Woordnacht is er een kleine selectie gemaakt uit de vele dichters die met regelmaat langs zijn geweest in Café De Schouw en nieuw talent dat niet genegeerd mag worden. Schone verzen zoals altijd en op deze avond hebben de dichters meer tijd dan op de eerste woensdag van de maand om zich te laten horen.

Met: Bima Engels, Eelkje Christine Bosch, Eline Schellekens, Irene Siekman, Jan Wagenaar, Jeroen Naaktgeboren, Lizzy Vliegenthart, Miguel Santos, Peer Hommel, Von Solo

Presentatie Het Liegend Konijn

20 oktober 2019, 17:00 uur

Onlangs verscheen het najaarsnummer van Het Liegend Konijn, prachtig poëzietijdschrift dat twee keer per jaar verschijnt met nieuwe verzen van bekende én onbekende Nederlandstalige dichters. Hoofdredacteur Jozef Deleu koos vier gedichten van Eelkje Christine Bosch om in het nieuwste nummer op te nemen. Zondag 20 oktober presenteren Bosch&deJong boekverkopers en Uitgeverij Polis dit nieuwe nummer, jaargang 17 nummer twee. Het wordt een feestelijke middag met voordrachten van onder anderen Anne van Winkelhof en Eelkje Christine Bosch.

Dichters in de Prinsentuin

14 juli 2019, 15:00 uur

Prinsentuin, Groningen

Eelkje Christine Bosch werd samen met zo'n dertig andere dichters uit vele aanmeldingen geprogrammeerd op het gratis dagprogramma van za 13 juli en zo 14 juli. Zoals organisator Woordnoord het noemt; "De jaarlijkse staalkaart van de Nederlandstalige poëzie. en bewezen kweekvijver voor dichterlijk talent van alle leeftijden en een wijd open raam naar toonaangevende dichters uit het buitenland, samen met hun Nederlandse vertalers. Dichters in de Prinsentuin staat als een huis. Het grootste openlucht-poëziefestival van West-Europa blijft zeer populair onder dichters en bezoekers."

Zaterdag 13 juli Obe Alkema, Isa Altink, Gershwin Bonevacia, Monica Boschman, Barbara van Brug, Anna de Bruyckere, Paul Demets, Maxime Garcia Diaz, Steff Geelen, Babs Gons, Jonathan Griffioen, Gijs ter Haar, Gerardo Insua Teijeiro, Ânne de Jong, Wibo Kosters, Astrid Lampe, Renée Luth, Erik Lumens, Krista Middel, Iduna Paalman, Sholeh Rezazadeh, Truus Roeygens, Rosa Schogt, Hanne Stegeman, Elly Stolwijk, Hans Tentije, Elisabeth Tonnard, Cora de Vos, akim a.j. willems, Dorien de Wit, Tom Withaar (finalist Doe Maar Dicht Maar) en Maaike de Wolf.

Zondag 14 juli Asis Aynan, Mischa Andriessen, Demi Baltus, Asaph Ben-Menahem & Tsafrira Levy, Sabine van den Berg, Norbert De Beule, Eelkje Christine Bosch, Anna Dijk, Anne Eekhout, Hanneke van Eijken, Elianne van Elderen, Willemijn van den Geest, Elice de Gier, Sander Haccou, Bernke Klein Zandvoort, Heidi Koren, Wiel Kusters, K. Michel, Roelof ten Napel, Ello Nik, Richard Nobbe, Kasper Peters, Yanni Ratajczyk, Jürgen Smit, Leonieke Toering, Onno-Sven Tromp, Anne Vegter, Edward van de Vendel, Dorien De Vylder, Eugene Rudo Walker, Martje Weijers en Simone Zwitserloot.

Voorronde PoetrySlam

8 mei 2019, 19:30 uur

Leeszaal West

Poetry Slam is een wereldwijde community van dichters die hun eigen werk zo goed mogelijk proberen over te brengen op een publiek. Zowel de tekst als de voordracht zelf zijn daarbij van belang. Deze community organiseert voordrachts-wedstrijden voor dichters, de zogenaamde ‘slams’, waarbij zij strijden om de gunsten van het publiek. In Rotterdam zijn vier voorrondes, met elk twee winnaars. Die acht finalisten strijden op 8 juni om de Rotterdamse titel. Eelkje Christine aanmoedigen? Benieuwd naar overtuigd uitgesproken poëzie? Wees erbij, luister en juich mee en vergroot misschien wel haar kans op de publieksprijs!